El coronavirus dona una lleugera treva a les UCI

El risc de rebrot i la velocitat de contagi del virus continuen desinflant-se

Atenció mèdica a una unitat de cures intensives (UCI)
Atenció mèdica a una unitat de cures intensives (UCI)

Les UCI catalanes, que es troben en una situació crítica des de fa dies, han aconseguit aquest dimarts baixar dels 500 pacients ingressats. En aquest sentit, aquest dilluns hi havia 506 malalts crítics i avui n’hi ha 499. També ha baixat la pressió hospitalària, que ha passat de les 1.717 persones ingressades a les 1.670.

Així mateix, els principals indicadors de la pandèmia han continuat descendint com porten fent els darrers dies. El risc de rebrot, que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, ha baixat 14 punts i s’ha situat en els 297. Cal recordar que a partir dels 200 punts les xifres indiquen un risc molt elevat que l’epidèmia es descontroli.

Per la seva part, la velocitat de propagació del virus ha passat d’1,19 a 1,07. Això vol dir que, de mitjana, 100 persones en contagien a 107. Els epidemiòlegs i els responsables sanitaris han subratllat en reiterades ocasions que aquest marcador s’ha de trobar per sota d’1, ja que quan supera aquest llindar entra en expansió.

D’altra banda, en les últimes hores s’han notificat 1.319 casos positius i 16 defuncions.  Des de l’inici de la pandèmia, s’han comptabilitzat 631.149 contagis i 21.699 morts.

Pel que fa a la vacunació, 1.584.235 catalans han rebut la primera dosi i 503.501 s’han posat la segona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides