Els comuns demanen la compareixença d’Aragonès pel “greu escàndol” de les ajudes a DIR

Mena creu que hi ha "indicis més que raonables per preveure que hi ha un tracte de favor pels vincles que hi ha entre aquesta cadena i JxCat”

El portaveu de Catalunya en Comú-Podem, Joan Mena, ha demanat aquest dilluns al vicepresident en funcions amb funcions de President, Pere Aragonès, que comparegui per donar “totes les explicacions” pels 2,6 milions d’euros concedits en ajudes a la cadena de gimnasos DIR.

En una roda de premsa per valorar l’actualitat política, Mena ha assegurat que estem davant d’un “greu escàndol” perquè que hi ha “indicis més que raonables per preveure que hi ha un tracte de favor pels vincles que hi ha entre aquesta cadena de gimnasos i JxCat”. En aquest sentit, el també diputat al Congrés dels Diputats ha volgut recordar que el propietari de DIR, Ramon Canela, va ser secretari d’Esports de la Generalitat i també de Convergència Democràtica de Catalunya, i que aquesta empresa esportiva té “vincles històrics” amb la família de l’expresident Jordi Pujol.

Mena, a més, ha explicat que les ajudes destinades a DIR estan previstes per a la promoció d’empreses industrials afectades per la pandèmia: “Mentre Catalunya està perdent teixit industrial, el govern de la Generalitat ha destinat 1/3 part dels fons industrials a la cadena DIR”.

Per tot plegat, i a part de sol·licitar la compareixença d’Aragonès, el portaveu de Catalunya en Comú-Podem ha dit que registraran una bateria de preguntes a l’executiu català amb l’objectiu de saber, entre altres, “per què es destinen aquests diners a empreses amigues de JxCat i, per tant, no es destinen a les pimes o als autònoms que més estan patint aquesta crisi econòmica provocada per la pandèmia de la covid-19” o “si tindrem un govern de la Generalitat presidit per JxCat per la porta pel darrere”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides