La Generalitat manté una setmana més el confinament comarcal i la resta de restriccions

El secretari general de Salut assegura que a dia d'avui "no hi ha hagut una explosió de casos arran de la Setmana Santa"

Pla de detall d'un control de mobilitat dels Mossos d'Esquadra a la N-260 (Sort) el 4 de desembre del 2020. (horitzontal)

El secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol, ha confirmat aquest divendres que el Procicat ha decidit prorrogar fins el dilluns 26 d’abril el confinament comarcal i la resta de restriccions que hi ha vigents actualment per frenar l’expansió del coronavirus. En una compareixença de premsa, Ramentol ha explicat que cal una setmana més per “estabilitzar i doblegar definitivament la corba”.

Aquest responsable de Salut, que ha valorat la situació de la pandèmia, ha assegurat que a dia d’avui “no hi ha hagut una explosió de casos arran de la Setmana Santa” i que “els últims dies començaríem a entrar en una estabilització del creixement epidèmic”. No obstant això, Ramentol ha recordat que hi ha 500 pacients ingressats a les UCI amb covid-19, que representen el 52% del total de malalts crítics dels hospitals catalans. En aquest sentit, ha dit que “sembla que estem desaccelerant el ritme d’impacte assistencial” però que “encara és alt”. Per tot plegat, ha remarcat que “cal doblegar la corba de pressió assistencial a les UCI i ara cal entrar en una etapa de regressió”.

Ramentol també ha dit que quan la situació epidemiològica ho permeti, s’adaptaran les mesures a cada territori.

La pròrroga de les actuals mesures restrictives implica que el sector de la restauració no podrà obrir encara en horari nocturn.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.