La justícia investiga l’excessiva temporalitat dels funcionaris interins

Una jutgessa de Barcelona cita a declarar la directora general i la secretària de Funció Pública de la Generalitat

La jutgessa d’instrucció de Barcelona Sílvia López Mejías ha admès a tràmit la querella que ha presentat l’Associació Plataforma d’Interins/es de Catalunya (PIC) contra el que consideren l’excessiva temporalitat dels funcionaris interins. En aquest sentit, la jutgessa ha citat a declarar com a investigades la directora general de Funció Pública, Pilar Sorribas Arenas, i la secretària d’aquesta àrea de la Generalitat de Catalunya, Anabel Marcos Vilar. Les dues hauran de presentar-se al jutjat el pròxim 21 de juny. Aquesta decisió judicial pot acabar afectant altres comunitats autònomes així com a l’administració de l’Estat.

En el seu escrit, la jutgessa afirma que els fets poden “revestir caràcters de delicte”, segons avança El Periódico. El rotatiu també publica que l’advocat que ha redactat la querella, Andrés Maluenda, defensa que “el procediment penal servirà per a depurar les responsabilitats oportunes i per donar veu a aquells a qui la Generalitat ha ignorat i menyspreat tant de temps”. La querella diu que les dues alts càrrecs han convocat oposicions “aparentant amb elles pretendre solucionar l’evident problema existent sobre l’alt percentatge de treballadors interins” en la Generalitat. Però que aquests concursos són contraris “a l’ordenament nacional i europeu” perquè si bé resolen la “irregularitat” del lloc de treball, “no donen solució a l’interí que l’ocupa des de fa anys, fins i tot dècades”.

La querella està basada en la sentència del 19 de març del 2020 del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que defensa que la falta de processos selectius no justifica la perpetuació dels interins. La sentència també reconeix la protecció a la qual han de sotmetre’s a aquests treballadors que ocupen durant “molts anys” un lloc de manera temporal, i als quals no s’assigna la plaça vacant i definitiva per la inexistència d’un procés de selecció.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides