La OEI i EL TRAPEZIO signen un conveni de col·laboració, secundat per la Plataforma Ibèrica

L'acord desenvoluparà pròximament accions específiques destinades a la cooperació entre les llengües espanyola i portuguesa en diversos àmbits

Aquest dimarts ha tingut lloc la signatura del I Conveni Marc de Cooperació entre EL TRAPEZIO i l’Organització d’Estats Iberoamericans per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (OEI). L’acord desenvoluparà pròximament accions específiques destina des a la cooperació entre les llengües espanyola i portuguesa en diversos àmbits, particularment pel que fa al foment del bilingüisme i de la interculturalitat. En aquest sentit està previst l’edició i llançament de cursos de intercomprensió espanyol-portuguès que vindrà a perfeccionar el ja publicat en el canal de YouTube d’aquest diari.

És de ressenyar que la OEI ha establert, en el seu Programa-Pressupost 2021-2022, la finalitat de fomentar el bilingüisme internament i en les seves activitats (La OEI promocionarà el bilingüisme en el seu programa 2021-2022 – EL TRAPEZIO), atès que fins avui el predomini de l’espanyol ha estat bastant marcat. La idea de la intercomprensió facilita que cadascú s’expressi en la seva llengua materna, podent mantenir una comunicació completa, si s’ha estudiat i treballat adequadament la comprensió de l’altre idioma.

La interculturalitat de l’espai iberoamericà, des d’una base cultural compartida, és el valor que completa l’acord. En aquest aspecte EL TRAPEZIO vol impulsar actuacions que valorin l'”ésser Iberoamericà” entre la població llatinoamericana resident a Portugal i a Espanya.

Carles Isern Baques
Carles Isern Bacàs

A l’acte de signatura del protocol han acudit per part de la OEI el secretari general, Mariano Jabonero, la directora general de Bilingüisme i Difusió de la Llengua Portuguesa, Sra. Ana Paula Laborinho, la tècnica de Llengua Portuguesa Sra. Mariana Migliari, a més de la responsable de Comunicació, Sra. Eva Mateo.

Per part del TRAPEZIO, han assistit el seu administrador Sr. Carles Isern Bacàs, l’editor-adjunt Pablo Castro, el coordinador general Pablo González Velasco, i Inácio Terrinca, que ha acudit en representació de la Plataforma Ibèrica.

Durant l’acte, Mariano Jabonero ha destacat la política de bilingüisme de la OEI i la importància que aquests acords facin possible que la “cooperació succeeixi”. Ana Paula Laborinho ha declarat que “el protocol que avui se signa té ja continguts concrets”, i que “el treball ja ha començat”, fent un pronòstic de llarga i fructífera relació entre la OEI i EL TRAPEZIO.

Pablo Castro
Pablo Castro

Per part seva, Pablo Castro, en representació del TRAPEZIO i la Plataforma Ibèrica, ha volgut subratllar “la valentia de la OEI en dipositar la seva confiança, en una publicació jove, que té el seu principal suport en les organitzacions civils d’àmbit ibèric, mostrant el seu afany per estar a l’altura dels objectius plantejats”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides