Mediapro proposa pagar “en efectiu” a esquirols per trencar la vaga dels seus treballadors a França

El trotskista Jaume Roures trenca tots els límits del cinisme i de la depravació empresarial

Segons informen el diari francès L’Équipe i el portal de notícies de Yahoo, Mediapro ha intentat trencar la vaga que mantenen els 90 treballadors de la seva filial a França amb la contractació d’altres treballadors que facin la seva feina, maniobra bruta que és coneguda internacionalment amb el nom d’“esquirolatge”. Aquests mitjans asseguren que als candidats a fer d’“esquirols” se’ls va oferir pagar amb diners en efectiu, a través de Medialuso, la filial portuguesa del grup Mediapro.

Si tenim en compte que el fundador i cara pública de Mediapro, Jaume Roures, sempre ha presumit de la seva militància marxista i trotskista, el fet que la seva empresa intenti pagar “esquirols” per trencar una vaga de treballadors és el súmmum de la contradicció, del cinisme, de la degeneració i de la depravació. Els 90 treballadors de la filial francesa de Mediapro ja saben que aniran a l’atur, però reclamen, com a mínim, unes indemnitzacions decents en el marc del Pla Social Econòmic (PSE) que s’ha de negociar per llei.

Aquesta reivindicació té encara més força després que s’hagi fet públic que Jaume Roures, a través d’una de les seves múltiples societats, Orpheus Media, ha garantit 30 milions de l’aval que ha possibilitat que Joan Laporta pogués prendre possessió del càrrec de president del FC Barcelona. Pels treballadors francesos, la conclusió és clara: no és que Jaume Roures no tingui diners per pagar-los una indemnització correcta; és que, senzillament, no li dona la gana de fer-ho i això encara els indigna més.

Mediapro va suspendre les emissions a França del seu canal Téléfoot el passat 7 de febrer, després de protagonitzar un sonat escàndol en deixar d’abonar els cànons compromesos a la Lliga de Futbol Professional (LFP), més de 200 milions d’euros. Des d’aquest moment, les activitats de Mediapro France van quedar tocades de mort i als 90 empleats (85 fixos i cinc temporals) que tenia se’ls va comunicar l’acomiadament. En espera de l’aprovació del PSE, s’han declarat en vaga i compten amb el suport del sindicat CGT.

Però Mediapro, a banda del futbol, tenia altres compromisos contractuals a França, que ara intenta cobrir com pot, davant la vaga dels seus treballadors. El passat 30 de març, la retransmissió d’un partit d’handbol a Nimes la van fer treballadors de Mediapro desplaçats des de Barcelona. El dia 4 d’abril passat, el partit d’handbol femení Nantes-Zvezda es va cobrir amb personal traslladat des de Portugal.

Aquest dissabte dia 10 hi ha anunciat un matx Metz-Brest que ha de ser retransmès per Mediapro. Què passarà? Tornarà a intentar llogar “esquirols”? Els sindicats de les delegacions internacionals de Mediapro s’estan mobilitzant i coordinant per evitar que l’empresa rebenti, amb mentides o pressions, la vaga dels treballadors francesos. La tensió és màxima i el sindicat CGT, que a França és l’equivalent a CC.OO., no està de bromes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides