Aragonès s’atipa de Junts i exigeix un acord ja i “no xutar la pilota endavant”

El socialista Salvador Illa veu al candidat republicà «molt afeblit» políticament i reclama poder formar Govern

El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha emplaçat JxCat a tancar un acord per formar Govern i a “no xutar la pilota endavant”. En una compareixença davant la premsa, el candidat a president de la Generalitat ha recordat que ERC ha arribat a un acord amb la CUP després de negociar-hi i s’ha mostrat confiat que també serà possible pactar amb Junts per posar en marxa un executiu que “atengui les grans qüestions estratègiques del país” i les “urgències del moment”.

El republicà ha constatat que els dos partits treballen en una mateixa direcció política i ha recordat el mandat del 14-F i la voluntat d’ERC de pactar amb Junts. Aragonès no ha concretat els esculls que impedeixen tancar l’acord d’investidura i ha dit que se superaran.

El vicepresident del Govern amb funcions de president ha ofert el contacte amb la premsa després d’haver-se reunit amb l’equip negociador dels republicans i ha pressionat els de Carles Puigdemont a tancar un acord “com més aviat millor”.

Una vegada més, Aragonès ha insistit que cal iniciar la legislatura i tenir un Govern “amb totes les funcions”. El republicà ha recordat que aviat farà quinze dies del segon debat d’investidura i que és hora que no hi hagi més “dilacions” i que es posi en marxa el nou executiu.

D’altra banda, el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, i guanyador de les passades eleccions, veu el candidat Aragonès “molt afeblit” políticament després de les dues sessions d’investidura fallides. Illa ha insistit aquest dissabte que tornarà a postular per a sotmetre’s a la investidura, sentint-se legitimat en haver-les guanyat.

De la mateixa manera, considera que els partits independentistes estan oferint un “espectacle descoratjador” per la seva falta d’entesa, i demana que es deixi de banda la confrontació i els “carnets de bons i mals catalans” per donar pas a la creació d’un nou Govern.

(Visited 208 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari