Llum verda d’ERC a Madaula

Aquest suport, afegit al que va anunciar la CUP, assegura la substitucio de Cuevillas que volia Junts

Aurora Madaula
Aurora Madaula

Esquerra Republicana votarà a favor de la substitució de Jaume Alonso-Cuevillas per Audora Madaula a la Mesa del Parlament. Aquest suport, sumat al que va anunciar la CUP fa uns dies, assegura que Madaula disposarà dels vots necessaris en el ple per ser la nova secretària segona de la Mesa.

La llum verda d’ERC a Madaula arriba després de l’expresident del Parlament i didputat d’ERC Roger Torrent marqués tant la substitució de Cuevillas per Madaula com la investidura de Pere Aragonès com a condicions necessàries perquè les dues principals formacions independentistes tanquessin un “acord global”.

Junts va anunciar el nom de Madaula després que Cuevillas qüestionés públicament l’estratègia de desobediència de Junts en una entrevista a Vilaweb, durant la qual va considerar una “bestiesa” tramitar una “resolució que no porta enlloc”, en referència a la possibilitat de desobeir des de la Mesa de la cambra el Tribunal Constitucional, tramitant resolucions a favor de l’autodeterminació i contra la monarquia, com s’havia fet anteriorment.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, va situar l’origen del relleu en l’abstenció de Cuevillas sobre el vot delegat de l’exconseller i diputat Lluís Puig, que es va establir a Bèlgica per eludir la justícia espanyola, i va afirmar que havia pactat la renúncia de Cuevillas la setmana anterior perquè la Mesa “no era el seu lloc”. Cuevillas va al·legar, sobre el cas de Puig, un conflicte d’interessos, perquè havia sigut el seu advocat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.