La CUP diu que el Procicat salvaguarda “els interessos de determinats lobbys econòmics”

La formació creu que tant Vergés com Argimon "eludeixen la seva responsabilitat" i la fan recaure en la població

Acte de la CUP amb representants d'ERC
Acte de la CUP amb representants d'ERC

Arran de l’anunci del Procicat de decretar novament aquest divendres el confinament comarcal per frenar la propagació del coronavirus, la CUP ha assegurat que aquesta mesura “evidencia” que les decisions adoptades per aquest òrgan “no busquen preservar la salut de la població sinó salvaguardar els interessos de determinats lobbys econòmics”.

En un comunicat, la formació afirma que les mesures preses pel Procicat “semblen haver estat més encaminades a salvar la Setmana Santa que no pas a salvaguardar la salut pública”. En aquest sentit, la CUP vol que aquest comitè elabori actes de les seves reunions i que aquestes siguin públiques, així com saber quines són les persones que hi participen i a “quins interessos representen”.

La CUP considera que la gestió de la pandèmia de l’executiu català ha estat un “desgavell” i creu que tant la consellera de Salut, Alba Vergés, com el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, “eludeixen la seva responsabilitat” i la fan recaure en la població. A més, recorden que la Generalitat ja deia “explícitament” que després de Setmana Santa “caldria aplicar mesures més restrictives”.

Per tot plegat, la força política independentista assenyala que seria “més efectiu i menys lesiu” desplegar ajudes econòmiques per a la població que permetin “reduir al mínim la interacció entre la ciutadania durant un període temporal reduït”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.