Cuevillas renuncia formalment a la Mesa

L'exsecretari segon manifesta lleialtat a Junts i a Puigdemont

Jaume Alonso-Cuevillas i Laura Borràs
Jaume Alonso-Cuevillas i Laura Borràs

El diputat de Junts Jaume Alonso-Cuevillas ha anunciat aquest dimecres a primera hora del matí que ha formalitat la seva renúncia al càrrec de secretari segon de la Mesa del Parlament de Catalunya.

Cuevillas ha explicat a Twitter que ha enllestit el tràmit després de parlar amb la presidenta de la cambra Laura Borràs, la qual havia manifestat a Catalunya Ràdio aquest dimarts que ha havia pactat la renúncia de Cuevillas la setmana anterior perquè “no era el seu lloc”.

El diputat de Junts ha reiterat en el mateix missatge “el meu ferm compromís amb el projecte polític de Junts per Catalunya i el lideratge inqüestionable del President Carles Puigdemont”. Junts vol que la substituta de Cuevillas sigui Aurora Madaula, però la darrera paraula sobre el relleu la té el ple del Parlament, on necessitarà el suport d’ERC i la CUP.

Segons Borràs, Cuevillas “no tenia massa interès” en el càrrec i l’havia acceptat per lleialtat a ella, que considerava que el perfil del també advocat de Puigdemont és sòlid i de confiança. Així mateix, la presidenta del Parlament ha situat l’origen d’aquesta decisió en l’abstenció de Cuevillas sobre el vot delegat de l’exconseller i diputat Lluís Puig, que es va establir a Bèlgica per eludir la justícia espanyola.

El relleu, però, no ha transcendit i s’ha executat fins que Cuevillas ha qüestionat públicament l’estratègia de desobediència de Junts en una entrevista a Vilaweb, durant la qual va considerar una “bestiesa” tramitar una “resolució que no porta enlloc”, en referència a la possibilitat de desobeir des de la Mesa de la cambra el Tribunal Constitucional tramitant resolucions a favor de l’autodeterminació i contra la monarquia, com s’havia fet anteriorment.

Posteriorment, Cuevillas va afegir que vol una confrontació “intel·ligent” amb l’Estat, “i no merament simbòlica”, i que va ser “imprudent” usar l’expressió “bestiesa”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides