Catalunya torna al confinament comarcal aquest divendres

L'empitjorament de la pandèmia i l'augment de la pressió hospitalària han estat claus en la decisió de la Generalitat

Davant l’empitjorament de l’evolució de la pandèmia i l’augment de la pressió hospitalària a Catalunya, el govern de la Generalitat ha decidit decretar novament el confinament comarcal. Segons avança El Periódico, aquesta restricció de mobilitat entrarà en vigor el proper divendres 9 d’abril, dia que finalitzen les mesures actuals per frenar la propagació del coronavirus, i impedirà que els veïns d’una comarca puguin desplaçar-se a d’altres.

La mesura adoptada arriba menys d’un mes després que l’executiu català aixequés el confinament comarcal i, en conseqüència, permetés que es pogués sortir de la comarca sempre i quan es fes amb la bombolla de convivència. Els desplaçaments fora de la comarca s’han notat principalment durant la Setmana Santa.

Pel que fa a la situació hospitalària, Catalunya ha sumat aquest dimecres quatre pacients per covid-19 als hospitals i tretze a les UCI. En aquest sentit, i segons les dades facilitades aquest dimecres pel Departament de Salut, actualment romanen hospitalitzats 1.712 malalts, dels quals 458 es troben a les unitats de crítics.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja ha alertat que “anem a un ritme que no el podrem sostenir i hem de veure l’impacte de la interacció social d’aquesta setmana, que es notarà d’aquí uns dies.” Així mateix, també es mantindrà el confinament perimetral de Catalunya, que prohibeix sortir de la comunitat autònoma.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides