Ernest Maragall: “Governar en minoria ni m’espanta ni em sembla cap barbaritat”

El dirigent d'ERC afirma que "Puigdemont s'acaba de presentar a unes eleccions; han quedat tercers, simplement"

El diputat al Parlament i president d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha avisat JxCat que no són imprescindibles perquè hi hagi un govern presidit per Pere Aragonès a la Generalitat de Catalunya. En declaracions a Ràdio Nacional d’Espanya, Maragall ha afirmat que “governar en minoria ni m’espanta ni em sembla cap barbaritat”, i que les negociacions que estan fent JxCat li recorden “el pitjor de les negociacions dels governs progressistes”. Maragall, però, també ha defensat que “el govern natural” a la Generalitat després dels resultats electorals del 14-F seria el de la suma d’ERC, Junts, la CUP i els comuns.

El dirigent d’ERC també ha carregat contra JxCat i el seu líder, Carles Puigdemont, per les dificultats que estan posant a donar el seu suport a una presidència del republicà Pere Aragonès. En aquest sentit, Maragall ha afirmat que “el president Puigdemont s’acaba de presentar a unes eleccions, era el número u de la seva llista; han quedat tercers, simplement”.

Sobre la polèmica per la destitució per part de JxCat del seu propi representant com a secretari segon de la Mesa del Parlament, Jaume Alonso-Cuevillas, Maragall ha qualificat Junts de “conglomerat” i que l’expulsió d’Alonso-Cuevillas de la mesa “és una altra mostra de fins a quin punt hi ha un problema de coherència i una qüestió de consistència en el projecte” de Junts per Catalunya.

Ernest Maragall també ha lamentat que hi hagi un bloqueig a assumir que ERC pugui governar les institucions. Recordant el fet que tot i haver estat el partit més votat a Barcelona en les darreres eleccions municipals ERC no ostenta l’alcaldia, Maragall ha afirmat que “hi ha una suma de diversos establishments i històries passades que es resisteixen a acceptar que Esquerra ha guanyat i ha d’assumir aquest rol vertebrador”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides