Borràs: “En aquests moments som més lluny d’entrar al govern que no pas de ser-hi”

La presidenta del Parlament diu que si no s'arriba a un acord amb ERC, "JxCat farà oposició"

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha llançat un nou torpede a la línia de flotació de les negociacions de JxCat i ERC per formar un nou govern a la Generalitat amb la presidència del republicà Pere Aragonès. En declaracions a Catalunya Ràdio, Borràs ha afirmat que “avui estem més lluny d’entrar al govern que ser-hi”, afegint que “ara hem de treballar perquè es pugui aconseguir”. En aquest sentit, Borràs ha arribat a afirmar que si no s’arriba a un acord de govern amb ERC, “JxCat farà oposició” però no precipitarà unes eleccions anticipades.

Les declaracions de la presidenta de la cambra catalana arriben després del darrer embolic entre JxCat i ERC ara per l’expulsió del representant de Junts Jaume Alonso-Cuevillas, pel seu propi partit, de la Mesa del Parlament per haver opinat en contra de les mocions declaratives sense efectes legals. En aquest context, Borràs ha afirmat que “Jaume Alonso-Cuevillas i jo ja havíem acordat abans que sortiria de la Mesa, però amb l’entrevista a Vilaweb s’ha precipitat tot”.

De fet, ERC m’ha mostrat el seu malestar perquè no va ser informada de l’expulsió d’Alonso-Cuevillas de la Mesa, ni tampoc que JxCat ja havia decidit que seria Aurora Madaula qui el substituiria com a secretària segona. El nomenament de Madaula ha de ser aprovat amb els vots d’ERC i la CUP. En aquest sentit, Borràs espera que “en la votació de Madaula entenem que no hi ha d’haver sorpreses i apel·lem a la responsabilitat i als acords presos”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides