ERC, a Junts: “L’acord amb la CUP no es toca”

Vilalta rebutja que el grup republicà al Congrés se supediti a una plataforma de coordinació independentista

Sergi Sabrià
Sergi Sabrià

Esquerra Republicana de Catalunya ha rebutjat, per boca del diputat Sergi Sabrià, modificar l’acord que va assolir amb la CUP per investir Pere Aragonès, que considera “molt ben fet”, i ha negat que hagi donat prioritat als cupaires en la negociació. En aquest sentit, ha assegurat que l’acord “no es toca” i que ERC va negociar amb Junts i la CUP paral·lelament, però que amb Junts, malgrat que s’hi va reunir més cops, van avançar menys.

En una entrevista concedida a l’agència EFE, Sabrià ha considerat “curiós” que Junts “ens hagin donat lliçons d’unitat” i “ara no siguin capaços de fer una digestió ben feta dels resultats” de les darreres eleccions. La CUP, per la seva part, havia comunicat aquest dimecres que no acceptaria retallades de l’acord que va tancar amb ERC.

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, d’altra banda, ha manifestat en declaracions a Europa Press que la seva formació no accepta supeditar la seva acció política al Congrés i el Senat a allò que determini una plataforma de coordinació independentista. Es tracta d’un punt de discrepància persistent amb Junts, que no només xoca amb ERC pel que fa als acords assolits amb PSOE i UP, i sobre la taula de diàleg, sinó també sobre el paper del Consell per la República, que encara genera la desconfiança dels republicans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides