L’Audiència Nacional ordena la restitució de Pérez de los Cobos

El tribunal considera que no va cometre cap irregularitat, però Interior ja ha anunciat que recorrerà la sentència

perez de los cobos faristol
perez de los cobos faristol

L’Audiència Nacional ha ordenat la restitució del coronel Diego Pérez de los Cobos com a cap de la comandància de la Guàrdia Civil de Madrid. El ministre Fernando Grande-Marlaska el va destituir al juliol , perquè el coronel es va negar a compartir informació sobre la causa judicial que investigava si la manifestació del 8 de març de l’any passat a Madrid va suposar un risc contra la salut pública.

El tribunal, però, creu que no va cometre cap irregularitat i obliga el Ministeri d’Interior a readmetre De los Cobos en el mateix lloc de feina i a pagar-li els complements salarials no cobrats en aquests mesos. Interior ja ha anunciat que recorrerà la sentència.

Després d’analitzar la destitució, el magistrat Celestino Salgado considera que va ser motivada per no haver informat del desenvolupament de les investigacions i actuacions de la Guàrdia Civil sobre el 8-M. I subratlla que justament la jutgessa d’instrucció que portava aquella investigació havia ordenat no informar de les actuacions en marxa.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari