La CUP no admet retallades en l’acord firmat amb Esquerra

Entén que no seria "assumible" i creu que és "impensable" que es facin passos enrere en un pacte "de mínims"

El diputat de la CUP-NCG Xavier Pellicer ha avisat que “qualsevol retallada” a l’acord amb ERC serà “inassumible” per als anticapitalistes. Pellicer ha dit en declaracions a TV3 que l’entesa a la qual van arribar amb els republicans per a la investidura és “de mínims”.

Les negociacions entre ERC i Junts continuaran, ara a contrarellotge, per evitar la repetició electoral. Pellicer ha advertit que en aquestes converses és “impensable” que es facin passos enrere en l’acord “malgrat les temptacions d’algunes forces de tornar a polítiques de retallades”.

Amb tot, no ha volgut entrar en cap hipòtesis sobre si el sentit del vot de la CUP canviaria perquè confien que l’acord es mantingui com està. El diputat ha dit que els interessa seguir negociant altres qüestions, que cal “desplegar de manera més profunda”. I s’ha referit al model policial o al model de país.

Pellicer ha explicat que la CUP porta “dies i setmanes” interpel·lant a Junts per seure a negociar “sense massa resposta”. També amb ERC, per “aprofundir els acords”.

Finalment, sobre la possibilitat que la CUP agafi responsabilitats a Govern, Pellicer ha mantingut que els anticapitalistes mantenen la seva disposició “si és per tirar endavant propostes”. “Si es requereix, ho farem quan sigui necessari”, ha conclòs.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari