Junts torna a frustrar Aragonès

El compte enrere per a la convocatòria automàtica d'eleccions condiciona la pròxima negociació d'una investidura

Pere Aragonès
Pere Aragonès

Junts s’ha abstingut en el ple parlamentari d’aquest dimarts, com va fer el passat divendres, de manera que el candidat a la investidura, Pere Aragonès, haurà d’esperar encara més per ser president de la Generalitat.

A partir d’ara, la represa de les negociacions entre ERC i Junts queda condicionada per un compte enrere que, en cas que s’esgoti el termini legal sense que s’hagi escollit un nou president, desembocarà en la convocatòria automàtica d’unes noves eleccions, un escenari que les forces independentistes han dit que no desitgen.

Aragonès ha tornat a sumar només 42 vots a favor, 33 d’ERC i 9 de la CUP, després de no haver progressat prou en la superació de les diferències estratègiques, que segons Junts eren insalvables en els tres dies que separaven la primera votació d’investidura de la segona.

L’aspirant a la presidència ha insistit que no és ni de bon tros tan gran el que els separa de Junts com el que els uneix, i ERC ha recordat a la formació de l’expresident Carles Puigdemont que ells han fet Laura Borràs presidenta del Parlament i que van votar a favor de candidats de Junts en el passat, a més d’alertar que, segons el seu parer, han malbarataven una oportunitat històrica.

Però Junts no ha cedit i, aquest cop per veu de la diputada Gemma Geis -que ha rellevat Albert Batet-, ha demanat flexibilitat a Aragonès i, malgrat l’aparent acord sobre la reformulació de la governança del Consell per la República, s’ha evidenciat que aquesta plataforma encara genera desconfiança a ERC. Aragonès ha rebutjat “substitucions” i “tuteles”, mentre que Geis ha negat que el Consell les pretengui exercir i, referint-se a Puigdemont, ha reivindicat tots els lideratges de l’independentisme.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides