Més de 35.000 famílies vulnerables liquiden els deutes amb Endesa

La companyia elèctrica assumeix tot el deute de 2015 a 2018 i la meitat de la generada del 2019 al 2020

La Generalitat i Endesa han signat un acord amb el qual es condona el deute per pobresa energètica a 35.518 famílies vulnerables i que puja a 38,7 milions d’euros, segons han explicat aquest dilluns el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies i el titular d’Empresa, Chakir el Homrani i Ramon Tremosa.

En roda de premsa, El Homrani ha dit que era un “objectiu de legislatura” i que l’acord també contempla que les situacions de vulnerabilitat energètica no es repeteixin ni s’acabi reclamant el deute per la via judicial.

La companyia elèctrica assumeix tot el deute de 2015 a 2018 i la meitat de la generada del 2019 al 2020; i l’altra meitat l’assumiran les administracions (un 75% la Generalitat i un 25% altres administracions com les Diputacions).
“És un dia per a estar contents”, ha dit El Homrani, que considera que s’acaba amb una indefinició i buit legal i es genera un sistema contemplat en la llei 24/2015 i que ha estat fruit de més de dos anys de treball conjunt.

El conseller ha subratllat que, a més de l’acord entre Govern i Endesa per a condonar el deute, s’estableix un conveni regulador de futur perquè no es repeteixi la situació en famílies que tinguin l’informe preceptiu de vulnerabilitat i un protocol d’intencions per a la corresponsabilitat i cooperació, que més endavant serà interadministratiu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides