Junts proposa a Aragonès que renunciï a la segona votació d’investidura

Batet diu que no qüestionen que l'aspirant d'ERC "ha de ser" el president i que no especularan amb noves eleccions

Albert Batet
Albert Batet

Junts ha proposat a l’aspirant d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, que renunciï a la segona votació d’investidura, que tindrà lloc la setmana vinent si, com es preveu, no assoleix la majoria absoluta aquest divendres en la primera votació.

Per boca del diputat Albert Batet, Junts ha demanat a Aragonès que deixi córrer una votació que el podria fer president per majoria simple i que opti per no presentar-se a la investidura fins que no tingui el suport dels 74 diputats que suma l’independentisme. En cas contrari, ha indicat que la legislatura podria donar lloc a sorpreses i esdevenir “un Vietnam”.

Batet, això sí, ha assegurat que “no qüestionem que vostè ha de ser el president de la Generalitat” i que “no especularem amb noves eleccions”, però que opten per l’abstenció aquest divendres perquè, segons ha assegurat, aspiren a un “acord de legislatura” per un govern “fort” i “unit” a partir d’un acord que veuen “possible”.

Així mateix, ha proposat a Aragonès “blindar-nos contra ingerències externes”, a més de “teixir noves complicitats i confiances” per no “perdre l’oportunitat” que representa el fet d’haver sumat el 52% dels vots. El diputat de Junts ha afirmat que “la situació ha canviat” i que “no es pot fer el mateix amb el 52% amb el 48%, sinó que ha de tenir “conseqüències polítiques”.

D’altra banda, ha considerat que la seva formació pateix un “pressing Junts” perquè accepti els termes pactats per ERC i la CUP, usant una expressió popularitzada el 2015 –pressing CUP- quan la CUP havia de decidir si investia Artur Mas.

Junts ha reiterat que “aquesta ha de ser la legislatura de la concreció” i no només de pel que fa a l’ús d’aquest percentatge, sinó també del “full de ruta” cap a “la República catalana”, i ha expressat rebuig pel “mercadeig sense horitzó”. Batet també ha demanat concrecions sobre com nou referèndum pot “millorar” l’1-O i ha retret a la CUP que no va acceptar fa tres anys investir Jordi Turull.

“La meva concreció és el que vostès portaven al programa”, ha respost Aragonès a Batet sobre el que ha de fer l’independentisme amb més del 50% dels vots. L’aspirant d’ERC ha instat Junts a seguir negociant abans de la segona votació d’investidura.

(Visited 154 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari