Borràs accepta el vot delegat de Puig i la discussió endarrereix el ple d’investidura

La presidenta del Parlament havia tirat pel dret sense consultar-ho amb la Mesa i el PSC i Cs demanen que els lletrats de la cambra es pronunciin

Laura Borràs i el líder del PSC, Salvador Illa
Laura Borràs i el líder del PSC, Salvador Illa

La delegació del vot sol·licitada per Lluís Puig, diputat de Junts que va marxar a Bèlgica per evitar respondre davant la justícia espanyola com a dirigent del procés, ha estat acceptada d’entrada per la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, sense que aquesta decisió hagi passat abans per la Mesa de la cambra.

El PSC, l’únic partit no independentista amb representació a la Mesa, i Cs han registrat peticions de reconsideració i volen que Borràs demani un informe jurídic als serveis jurídics del Parlament. La reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus per tractar aquesta qüestió ha endarrerit l’inici del ple aquest divendres al matí.

Socialistes i taronges esgrimeixen contra la decisió de Borràs que els serveis jurídics del Parlament, l’any 2018, ja es van pronunciar en contra d’acceptar la delegació del vot en casos com el de Puig, ja que no concorre cap dels supòsits excepcionals previstos per l’article 93 del reglament de la cambra.

El vot delegat de Puig no va ser acceptat per la Mesa d’Edat, durant la sessió constitutiva del Parlament, malgrat el vot favorable d’Ernest Maragall (ERC), ja que els altres dos integrants, David González (PSC) i Alberto Tarrades (Vox), s’hi van oposar.

D’altra banda, Borràs també ha acceptat que deleguin els vots diputats que han al·legat raons mèdiques per absentar-se del ple d’aquest divendres, com Eusebi Campdepadrós (Junts) i Ruben Wagensberg (ERC).

(Visited 85 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari