Aragonès reclama a JxCat “superar les malfiances”

El candidat republicà ha insistit que la solució de la crisi política a Catalunya passa per un referèndum

Pere Aragonès
Pere Aragonès

El candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reclamat a les forces independentistes del Parlament, en especial a JxCat, que “hem de superar les malfiances amb qui compartim projecte i trajecte”. Aragonès ha evidenciat que “ningú té majoria absoluta” en la nova cambra catalana i que “això obliga a arribar a acords que beneficiïn al conjunt de la ciutadania”.

En aquest sentit, Aragonès ha agraït a la CUP el que hagin decidit donar suport a la seva candidatura per a sortir elegit president del nou executiu català. El candidat republicà ha afirmat: “Gràcies, Dolors Sabaté perquè sense la implicació de la CUP no seria possible el projecte que tenim”.

En aquest context, Pere Aragonès ha dit que estén la mà a JxCat, però també a En comú Podem, als quals intentarà “convèncer” en aquest debat d’investidura perquè s’apuntin al projecte que ell vol liderar, afirmant que “per això soc independentista i d’esquerres”. Aragonès ha defensat “un concepte republicà de país” i que “afirmar que Catalunya és una nació i que som un sol poble ha de ser la base, el punt de partida, per treballar, per a guiar l’acció política”. En aquest sentit, Aragonès ha dit que “tots hem de sortir de la nostra zona de confort, ERC també”.

Pere Aragonès, una vegada més, ha denunciat “la incapacitat de l’Estat de donar una solució a la voluntat majoritària dels catalans de decidit el futur política del país”. En aquest punt, Aragonès ha defensat que “la solució passa per un referèndum, volem un referèndum”, i ha assegurat que “aquest Parlament pot impulsar un govern que treballi per la llibertat els presos i el dret d’autodeterminació”.

Aragonès també ha tingut unes paraules per als nous diputats de Vox, quan sense esmentar-los directament ha afirmat que “no descansarem fins a apartar el feixisme i el racisme de les institucions”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.