Xavier Graset cobra 107.000 euros per dirigir el ‘Més 324’ i els seus 48 tertulians se’n reparteixen 266.750

El programa d’anàlisi política de les nits de TV3 compta amb un ventall de comentaristes on predominen els independentistes i un biaix favorable a ERC

Una tertúlia del 'Més 324, amb Ernest Benach, José Antich, Isabel-Clara Simó i Astrid Barrio

Els 48 tertulians del programa Més 324 de TV3 que figuren al web de la transparència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) cobren 266.750 euros mentre que el seu director i presentador, Xavier Graset, n’ingressa 107.000. En total, doncs, el Més 324 dedica prop de 375.000 euros a sous del director i col·laboradors. La gran majoria dels col·laboradors signen contractes amb la CCMA per un valor de 6.000 euros i una durada d’onze mesos. N’hi ha alguns que cobren quantitats inferiors, en funció del nombre de les seves intervencions. Aquestes quantitats oscil·len entre els 1.500 euros que ha cobrat l’advocat Marc Molins, els 2.000 del periodista Daniel Condeminas, els 4.000 de l’empresari Alejandro López-Fonta, els 4.500 de l’economista Iolanda Fresnillo i els 5.500 de l’escriptora Bel Olid.

Els contractes dels col·laboradors amb la CCMA estan datats els mesos de novembre i desembre de l’any passat mentre que el de Xavier Graset es va firmar el juliol. El color polític de les tertúlies que organitza Graset al seu programa està decantat clarament cap a l’independentisme. Esquerra Republicana hi té una representació superior a la resta de partits de l’arc parlamentari català. Per la taula del programa hi desfilen periòdicament persones vinculades al partit d’Oriol Junqueras com Ernest Benach, expresident del Parlament, Anna Simó, exsecretària primera del Parlament, Eduard Voltas, conseller executiu de Time Out, i David Minoves, director del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Propers a la CUP hi trobem la periodista Esther Vivas i l’escriptora Bel Olid, que va ser candidata d’aquesta formació política a les eleccions al Parlament del 2017.

Graset té tendència a rodejar-se de professors d’universitat. N’hi ha molts entre els prop de 50 tertulians, procedents de pràcticament tots els centres universitaris catalans, amb una petita majoria dels procedents de la Universitat Pompeu Fabra. N’hi ha de la Universitat de Barcelona, de la Universitat Autònoma, de la Blanquerna, de la UVic-UCC i de la UOC. Els advocats, juristes i experts en Ciència Política també sovintegen les seves aparicions al Més 324. Hi trobem Joan Josep Queralt, Jordi Palou Loverdos, Tània Verge, Maria Vila, Anna Sofia Cardenal, Josep Lluís Martí, Josep Joan Moreso o Astrid Barrio. Sorprèn que hi hagi més representants d’un portal modest com La Mira, també proper a ERC, que d’altres amb més implantació, com Vilaweb, Nació Digital o El Nacional. Aquest darrer juga fort, això sí, i hi envia sovint el seu editor, José Antich.

El Més 324 va deixar de passar per pantalla els missatges farcits d’insults i crítiques a Espanya i a les persones i partits no processistes que escrivien al Twitter del programa els espectadors més intransigents després que El TRIANGLE publiqués que fins i tot ho feia Núria Amat, redactora de TV3. Potser per compensar la frustració que això ha causat en aquests espectadors, Xavier Graset ha accentuat el biaix favorable a l’independentisme els darrers dies. El dilluns 18 de gener, el Més 324 va complir els 1.000 programes en pantalla. Està en la seva sisena temporada. Que n’hi hagi una setena dependrà de qui substitueixi Vicent Sanchis en la direcció de TV3.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.