Puigneró “no dona per fet” que divendres hi hagi nou president de la Generalitat

El conseller reclama que JxCat sigui el soci preeminent del nou govern de coalició a Catalunya

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha advertit que no veu clar que el pròxim divendres surti escollit un nou president de la Generalitat en el debat d’investidura del Parlament de Catalunya. Puigneró ha afirmat en declaracions a la SER que “no ho dono per fet perquè de moment no hi ha acord. Encara queden dies, però val més un bon acord que un mal govern”.

Després que s’hagi conegut els extrems del pacte entre ERC i la CUP per fer president de la Generalitat al republicà Pere Aragonès, Jordi Puigneró ha advertit que entre ERC i JxCat encara no tenen cap acord definitiu per la investidura d’Aragonès. En aquest sentit, el conseller Puigneró ha defensat que “JxCat hauríem de ser el soci preeminent en aquest govern de coalició. ERC té dret a proposar la presidència, però l’acord important s’ha de fer amb Junts i aquest està molt verd”.

Davant les opinions que defensen que el darrer govern català de coalició entre JxCat i ERC va patir problemes de coordinació, Puigneró ha defensat que “ha estat una legislatura on les discrepàncies dins el govern entre JxCat i ERC han estat molt poques, on si hi ha hagut una gran discrepància és al Parlament, en el que havia de ser el full de ruta del país”.

Per altra banda, sobre les crítiques que ha rebut la iniciativa del seu departament de posar en òrbita el nanosatèl·lit Enxaneta aquest dilluns, el conseller de Polítiques Digitals ha argumentat que “quan vols estar a l’avantguarda això et situa en un marc de: aquests ja volen ser un estat (…), no ens podem permetre el luxe de quedar-nos fora de la revolució industrial que estem vivint”. Puigneró ha afirmat que “la gent veu aquest tipus de projectes com una despesa i els hem de veure com una inversió (…), no serem un país social si no som un país digital connectat per terra, mar i per l’espai”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.