Josep Costa deixa la primera línia política

L'exvicepresident del Parlament anuncia que es reincorpora com a lletrat a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i com a professor a la UPF

Josep Costa
Josep Costa

Josep Costa, el vicepresident primer del Parlament durant l’anterior legislatura, deixa la primera línia política, ja que ha anunciat que es reincorpora a les seves feines anteriors com a lletrat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i professor de Teoria Política a la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

“Em ve molt de gust tornar a treballar per la independència com abans, fent de jurista i politòleg”, ha comentat a Twitter el qui va ser l’home fort de JxCat a la Mesa del Parlament i, abans, membre suplent de la sindicatura electoral de l’1-O. Durant la seva etapa a la Mesa, va destacar pels nombrosos enfrontaments que va mantenir amb l’aleshores president de la cambra, Roger Torrent (ERC).

En les darreres eleccions al Parlament, Costa va formar part de la llista de Junts per Barcelona en el 17è lloc. Malgrat que el seu partit va obtenir 16 representants en aquesta demarcació, i que podria haver exercit de diputat aprofitant la renúncia del cap de llista, l’expresident Carles Puigdemont, va renunciar a l’escó, que finalment ocupa Glòria Freixa.

Costa està sent investigat per desobediència pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), per haver permès, juntament amb els altres tres membres independentistes de la Mesa anterior de la cambra catalana, la tramitació al Parlament de mocions relacionades amb l’autodeterminació i la reprovació de la monarquia, dues decisions que una querella de la Fiscalia considera contràries a les sentències del Tribunal Constitucional.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.