Catalunya preveu vacunar fins a mig milió de persones a la setmana

A l'espera que arribin les dosis, el pla que ha presentat el Govern comptarà amb sis punts de vacunació massiva

Aprofitant que aquest dimecres es reprèn la vacunació amb AstraZeneca fins als 65 anys, el Departament de Salut de la Generalitat ha detallat l’estratègia per poder vacunar de manera massiva tan bon punt arribin les dosis necessàries. Això serà previsiblement a finals d’abril, quan s’ha de distribuir la vacuna de Janssen.

El Govern assegura que Catalunya està preparada per vacunar fins a 500.000 persones per setmana. Per aconseguir-ho, s’habilitaran uns 500 punts de vacunació que s’aniran activant a mesura que hi hagi les dosis suficients. Seran els més de 440 ambulatoris, 46 “punts intermedis” repartits per tot el país i sis grans espais.

Ho han explicat el vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha especificat que els gran espais seran a la Fira de Barcelona, la Fira de Cornellà, la pista de Sabadell, el pavelló Onze de Setembre de Lleida, el Palau Firal de Girona i un espai pendent de concretar al Camp de Tarragona.

També ha obert la porta a afegir-hi puntualment “espais emblemàtics” com el Camp Nou, després d’haver rebut el vistiplau del president del FC Barcelona, Joan Laporta. “Si el nombre de dosis disponibles ens permet fer crides massives, caldrà sumar-hi espais emblemàtics com el Camp Nou”, ha confirmat Vergés.

Uns 10.000 professionals sanitaris participaran en la vacunació, 9.000 dels quals s’han ofert a través de les crides del departament, inclosos estudiants d’últim curs o personal d’infermeria jubilat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.