Els Hostalets de Pierola, a favor d’ampliar l’abocador de Can Mata, el més gran de Catalunya

Amb un 58% dels vots, els veïns han aprovat l'ampliació de la instal·lació en una consulta popular

Els veïns dels Hostalets de Pierola, a l’Anoia, han votat aquest diumenge a favor de l’ampliació de l’abocador de Can Mata en una consulta en què ha participat el 44,83% del cens. El sí ha guanyat per un 58,11% dels vots. En concret, hi ha hagut un total de 659 vots a favor i 467 en contra. També hi ha hagut 4 vots en blanc i 4 vots nuls.

L’Ajuntament, que ha pres aquesta iniciativa, assegurava abans de la consulta que tot i que no és vinculant en respectarà el resultat. Actualment, a l’abocador li quedaven uns 3 anys de vida útil i, aprovada l’ampliació, tindria uns 8 anys més de trajectòria.

Ara, l’abocador controlat i l’ecoparc ocupa 77 hectàrees que aviat estaran plenes. Per això demanen poder-ho ampliar a 15 hectàrees més a canvi d’aportar 3,6 milions d’euros al pressupost municipal. Això és la meitat del pressupost anual del municipi.

En aquesta consulta, l’Ajuntament no es vol posicionar. L’alcalde, Gerard Parcerisas, explica que els diners de l’abocador s’utilitzen per tenir més serveis que qualsevol altre poble de 3.000 habitants: “Tenim el doble de pressupost que ens pertocaria si només fem cas a la demografia.”

L’abocador de Can Mata va començar a funcionar clandestinament a principis dels anys 70 i, a l’octubre de 1985, l’Ajuntament li va concedir la llicència d’activitats classificades per a residus sòlids urbans. L’empresa Cespa -filial de Ferrovial- és l’encarregada de gestionar l’equipament.

Des de la plataforma Tanquem Can Mata es mostren totalment contraris a l’ampliació de l’abocador. Consideren que “el front de l’explotació on s’aboquen les deixalles quedarà més a prop del nucli del municipi i, per tant, les pudors i molèsties es percebran molt més”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides