El Suprem confirma les multes a Torra per manca de neutralitat en període electoral

L'expresident anuncia que no les pagarà, crida a fer 'trending topic' l'etiqueta de Twitter #nefast155 i exigeix a l'alt tribunal que el tracti de president

Quim Torra
Quim Torra

El Tribunal Suprem ha confirmat les multes que va imposar la Junta Electoral Central (JEC) a l’expresident català Quim Torra per vulnerar el seu deure de neutralitat política durant el període electoral del 2019, exigit als poders públics per la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG).

La Sala Contenciosa Administrativa del Suprem ha avalat el criteri aplicat per la JEC per imposar les tres multes, per un total de 8.500 euros, a qui aleshores era el president de la Generalitat per la presència de llaços grocs i altres símbols en dependència de la Generalitat, així com per manifestacions públiques.

En un discurs, el dia de Sant Jordi del 2019, Torra va dir dels dirigents el procés empresonats i dels que van evitar la justícia espanyola marxant a l’estranger que eren “demòcrates convençuts” que havien “defensat els drets i les llibertats més fonamentals”.

Els magistrats consideren que, sense cap dubte, símbols com els llaços grocs no representen tots els ciutadans de Catalunya, i que no està provat el seu “pretès caràcter transversal”.

Pel que fa a la sanció imposada a Torra per la seva intervenció en una festa popular, el Suprem conclou que durant aquest esdeveniment va fer manifestacions “incompatibles amb el seu deure de neutralitat”.

Torra no vol pagar
L’expresident de la Generalitat ha assegurat a Twitter que “no penso pagar-les”, i ha agraït, i ha rebutjat, que es facin crides a la solidaritat per ajudar-lo a pagar.

Torra, així mateix, ha indicat al Suprem que l’ha de tractar de “President Torra”, després que el perfil del Poder Judicial a Twitter informés de la decisió del Suprem referint-es a ell pel seu nom, Joaquim Torra: “Benvolguts, per vostès, el President Torra, rectifiquin. Aniria bé que tinguessin una mica de respecte i educació“.

D’altra banda, l’expresident català ha promogut l’etiqueta #nefast155 perquès esdevingui tendència a Twitter: “Us agrairia si m’ajudéssiu a fer trending tòpic: #nefast155 . És pel benvolgut Tribunal Suprem espanyol”.

“Només és 3a tendència. El benvolgut TS espanyol mereix arribar a la primera posició”, ha piulat una estona després d’haver agraït que l’etiqueta ja fos tendència. “Benvolgut Poder Judicial, prenguin nota. Ja poden començar a multar-nos a tots. Farts n’estem de vostès, farts. Apa, passi-ho bé”, ha afegit.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.