Uralita ha d’indemnitzar els veïns de la fàbrica d’amiant a Cerdanyola

El Suprem amplia a aquells que vivien a prop de la nau el dret a ser compensats pels danys a la seva salut

La fàbrica d’Uralita a Cerdanyola del Vallès va tancar el 1997
La fàbrica d’Uralita a Cerdanyola del Vallès va tancar el 1997

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la sentència que obliga Corporació Industrial de Materials de Construcció, coneguda anteriorment com a Uralita, a indemnitzar amb 2,3 milions d’euros a 39 afectats de la fàbrica que l’empresa va operar a Cerdanyola de Vallès entre 1907 i 1997.

Entre els afectats no només es troben familiars de treballadors de la fàbrica, sinó també veïns de les proximitats de la factoria que van ser perjudicats per la contaminació ambiental, segons la sentència feta pública aquest dimecres. El tribunal, a més, ha estimat parcialment el recurs presentat pels afectats i ha inclòs el dany moral derivat de les plaques pleurals en la indemnització.

La Sala ha desestimat el recurs interposat per l’empresa, ja que considera que “tenia perfecta constància dels riscos que aquestes substàncies generaven per a la salut dels treballadors i de tercers” des dels anys quaranta del segle passat. També apunta que la companyia “era conscient que la seva activitat industrial era anormalment perillosa”, el que l’obligava a extremar les precaucions necessàries, cosa que assegura no només no es va realitzar, sinó que va incrementar el risc en la gestió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides