Llarena consulta Europa per decidir sobre l’euroordre de Puigdemont

Demana al Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea que li aclareixi en quins casos es poden denegar

Pablo Llarena
Pablo Llarena

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ja s’ha dirigit al Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea perquè li aclareixen en quins casos es poden denegar les extradicions. Ha estat poques hores després que el Parlament Europeu hagi aixecat la immunitat a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

La consulta de Llarena té l’origen en la decisió de Bèlgica de denegar l’entrega de Lluís Puig, però el que es decideixi afecta també Puigdemont, Comín, Ponsatí i Marta Rovira. Llarena critica el desconeixement de les autoritats belgues del sistema judicial espanyol.

En funció de què resolgui el Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea, Llarena haurà de decidir si manté les euroordres, si les retira o si n’emet de noves.

Aquest mateix tribunal, el TJUE, també s’haurà de pronunciar sobre els recursos contra l’acceptació del suplicatori per part del Parlament Europeu que ja han anunciat que presentaran els tres implicats: Puigdemont, Comín i Ponsatí.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.