Carles Puigdemont llença una caça de bruixes contra les periodistes que li resulten molestes

Marta Sibina i Albano Fachín acusen Gemma Nierga, Milagros Pérez Oliva, Lola García, Anna Cristeto, Máriam Martínez Bascuñán i Mónica Ribé de participar en una maniobra contra la formació d’un govern independentista

Marta Sibina al vídeo d'octuvre.cat on acusa sis periodistes de participar en una conxorxa per evitar un govern independentista

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont està pressionant fort perquè es consolidi el pacte de govern a la Generalitat entre el seu partit –JxCat-, ERC i la CUP. Sense aquest govern independentista, el seu futur a l’estranger es complicarà. Perdrà la seva influència dins l’administració catalana, la qual cosa li suposa prebendes de tot tipus, econòmiques incloses. Per això, Puigdemont ha llençat una ofensiva per forçar aquest pacte de govern amb la qual compta amb dos aliats com Marta Sibina, fins fa uns mesos membre del Consell per la República del qual ell n’és el president, i el company de Sibina, Albano Fachín, perquè donin noms concrets de periodistes que, al seu entendre, estan implicats en una conxorxa per impedir la formació d’aquest executiu independentista.

En un vídeo fet públic el 4 de març al canal del web octuvre.cat, Marta Sibina acusa Gemma Nierga, Milagros Pérez Oliva, Lola García, Anna Cristeto, Máriam Martínez Bascuñán i Mónica Ribé, “personatges estretament lligats als mitjans de comunicació”, de participar en una maniobra ordida entre empresaris, polítics i periodistes perquè els espanyolistes evitin la formació d’un govern independentista. La implicació d’aquestes periodistes en la maniobra la dedueix l’exdirigent del Consell per la República de la seva relació amb el Cercle d’Economia, entitat que es va sumar a l’acte organitzat per la patronal Foment del Treball en què es va exigir al govern català que deixés de ser tebi en les seves crítiques a la violència que s’ha viscut els darrers dies als carrers en les manifestacions per demanar la llibertat de Pablo Hasél.

Sibina s’hi refereix així al vídeo: “Mónica Ribé, d’Atresmedia; les periodistes Gemma Nierga o Milagros Pérez Oliva; la directora d’El Periódico, Anna Cristeto; la directora adjunta de La Vanguardia, Lola García; o Máriam Martínez Bascuñán, directora d’Opinió d’El País”. Comet l’error de referir-se a Anna Cristeto com a directora d’El Periódico, quan ja fa mesos que va ser substituïda per Albert Sáez, i oblida una altra periodista que sí que forma part del Cercle d’Economia, Carme Colomina, del diari ARA, que, pel que sembla, no és sospitosa de participar en la maniobra que denuncia JxCat.

Sibina afirma que la conxorxa per impedir un govern independentista  es fa amb “la complicitat de destacats periodistes que no tenen cap inconvenient en avalar pronunciaments de la mà d’uns banquers i d’uns empresaris als quals haurien d’estar fiscalitzant en comptes de compartir taula i mantell a llocs tant ‘democràtics’ com el Cercle d’Economia o el Foment”.

Entre els empresaris que estarien implicats en aquesta conxorxa hi hauria, segons Sibina, Arturo Fernández Galiano, president d’Unidad Editorial, empresa editora del diari El Mundo, José Crehueras, president d’Atresmedia i de La Sexta, i Javier Godó, propietari de La Vanguardia i RAC1. Curiosament, Albano Fachín, ha participat sovint a les tertúlies del programa El món a RAC1. L’escriptor Jordi Amat li va recriminar en un missatge de Twitter que associés Lola García amb el Cercle d’Economia pel simple fet d’haver-hi moderat un debat. Fachín va replicar que darrera el miler d’usuaris de Twitter que havien marcat el símbol de m’agrada al missatge d’Amat hi ha “el curiós fenomen  de la gent d’”esquerres” i dels “periodistes independents” que són fans de l’IBEX”.

Entre els periodistes que Sibina i Fachín consideren que formen part d’aquesta conxorxa també hi ha el director de La Sexta Antonio García Farreras. El Col·legi de Periodistes de Catalunya no s’ha pronunciat sobre aquest cas.

(Visited 5.171 times, 1 visits today)

avui destaquem

2 comentaris a “Carles Puigdemont llença una caça de bruixes contra les periodistes que li resulten molestes”

  1. Cal respectar els vots de tots els ciutadans, siguin, quines siguin les eleccions. Però els socis i sòcies blaugranes han votat Joan Laporta com a president del Barça, ho han fet sormesos per l’amnèsia que pateixen. Crec, que el nou President té un munt de carències, com a ser humà, imprescindibles per el càrrec que tot just ha estrenat. Li manca educació, integritat, decència, generositat, intel.ligència, respecte, humilitat, vergonya, sentit comú, sinceritat, honestedat…
    Per als que estimem el Barça, de veritat, és una mala elecció. No ens ho mereixem.

    Respon

Feu un comentari