La CUP s’obre a assumir qualsevol responsabilitat al Parlament

Els anticapitalistes, que s'han tornat a reunir amb ERC, assenyalen "coincidències" amb els republicans

Quan falten deu dies perquè s’hagi de constituir el Parlament, a tot estirar el 12 de març, pren força l’acord independentista. Aquests dies s’han produït diversos contactes bilaterals, entre ERC i la CUP, ERC i Junts i també entre Junts i la CUP. I tot apunta que s’acordarà un bipartit, però amb una CUP forta al Parlament i un acord de legislatura ben acotat.

Aquest migdia s’ha produït una nova reunió en què ERC i la CUP han constatat “avenços notables en la negociació”. En un comunicat, ERC ha explicat que després de tractar els àmbits de seguretat i ordre públic en les trobades anteriors, “els dos partits han abordat avui propostes concretes en els àmbits del rescat social i la reconstrucció i transformació del país.

Les converses s’han centrat especialment en els àmbits de les polítiques d’habitatge, la salut i en el reforç que cal fer dels serveis públics, que han estat les prioritats de treball”.

“Estem disposats a assumir qualsevol responsabilitat al Parlament malgrat la repressió que pugui suposar”. Així s’ha expressat el diputat electe de la CUP, Xavier Pellicer, en roda de premsa aquest dimarts després que ahir la Fiscalia es querellés contra el president de la cambra, Roger Torrent, i tres membres de la mesa per desobediència.

En relació amb les converses per formar Govern, Pellicer ha assenyalat “coincidències en l’àmbit general” amb ERC, però ha assegurat que encara no s’han pres acords concrets. Sí que s’han establert com a prioritats, segons assenyalen els cupaires, l’impuls d’un pla de “rescat social”, l’habitatge, els serveis públics i avançar cap a l’autodeterminació. “Tots els escenaris estan oberts i s’han de generar les condicions”, ha dit Pellicer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.