La pandèmia es desinfla a Catalunya, però augmenta la pressió hospitalària

El risc de rebrot baixa fins els 240 punts i la velocitat de contagi del virus torna a estar per sota d'1

Atenció a un pacient afectat per la covid-19
Atenció a un pacient afectat per la covid-19

El Departament de Salut ha notificat aquest dilluns un increment de pacients amb covid-19 als hospitals catalans (+50). En aquest sentit, actualment romanen ingressats 1.778 malalts, dels quals 533 es troben a les UCI (el mateix número que aquest diumenge).

No obstant això, el risc de rebrot ha baixat 14 punts i s’ha situat en els 240. És important subratllar que a partir dels 200 punts les xifres indiquen un risc molt alt que l’epidèmia es descontroli. També ha descendit la velocitat de propagació del virus (Rt), que s’ha situat a 0,96. Això vol dir que, de mitjana, 100 infectats en contagien a 96.

La conselleria també ha comunicat 738 casos i 37 defuncions en les últimes 24 hores. Des de l’inici de la pandèmia, s’han produït 557.443 contagis i 20.694 morts.

Pel que fa a la campanya de vacunació, 460.666 persones han rebut la primera dosi, mentre que 190.509 s’han posat la segona.

D’altra banda, cal recordar que a partir d’aquest dilluns els centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats poden tornar a obrir sempre i quan limitin el seu aforament al 30%. El govern català també permet, a partir d’avui, que es facin sortides escolars amb  pernoctacions dins del grup bombolla, que l’aforament de les piscines arribi al 50% i que les activitats esportives grupals en espais interiors puguin aixecar la limitació de màxim 6 persones, però mantenint l’aforament al 30%. La resta de restriccions es mantenen vigents.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari