Sánchez sent “el mateix rebuig que la ciutadania” sobre el rei emèrit

El president diu que les notícies sobre el frau fiscal de Joan Carles I li provoquen pertorbació i incomoditat

Pedro Sánchez amb Joan Carles I

Joan Carles I ha presentat una segona regularització fiscal a Hisenda de més de quatre milions d’euros. La Casa del Rei no ha volgut fer-ne cap comentari, però el president espanyol sí que s’hi ha referit. Pedro Sánchez ha admès que sent rebuig per la conducta del rei emèrit, i que les notícies sobre el frau li provoquen pertorbació i incomoditat. “Sento el mateix rebuig que la majoria de la ciutadania espanyola davant aquestes conductes incíviques que coneixem pels mitjans de comunicació”, ha dit.

Ara bé, demana que se separi la seva figura de la institució que representa. També reivindica la figura de Felip VI perquè ha sabut trencar amb aquest passat irregular del seu pare. “Espero que l’actual Casa del Rei, com està fent, compleixi els estàndards d’exemplaritat, transparència i rendició de comptes d’una democràcia plena com és l’espanyola. El govern i jo mateix donem suport a Felip VI en la gestió de fons públics que corresponen a la Casa del Rei”, ha manifestat.

El president espanyol, a més, nega cap tracte de favor de l’Agència Tributària a Joan Carles I, després que hagi pogut regularitzar ja més de vuit milions d’euros no declarats sense cap requeriment previ.

Respon així al seu soci de govern, Podem, que ha denunciat que Hisenda i la Fiscalia actuen tard i malament perquè han permès que el rei emèrit vagi regularitzant pagaments pendents sense investigar-lo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides