Pacte PSOE-PP per renovar la cúpula de RTVE amb el suport d’UP

El catedràtic de la UAB José Manuel Pérez Tornero presidirà l'ens, després del pacte in extremis tancat també amb el PNB

José Manuel Pérez Tornero
José Manuel Pérez Tornero

El PSOE i el PP han anunciat un acord per renovar el consell d’administració de Radio Televisión Española (RTVE), que situarà José Manuel Pérez Tornero, catedràtic de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB, com a president de l’ens. La primera conseqüència ha estat el suport de més de dos terços del Congrés, aquest dijous, a sis dels deu nous membres del consell.

L’acord, que s’ha tancat in extremis amb el suport d’Unidas Podemos i el Partit Nacionalista Basc, desbloqueja la renovació de la cúpula de l’ens públic, pendent des de fa més de dos anys. Els altres membres del nou consell de RTVE són Ramón Colom Esmatges, Elena Sánchez Caballero, Concepción Carmen Cascajosa Virino, José Manuel Martín Medem, Roberto Lakidaín Zabalza, María Carmen Sastre Bellas, Jenaro Castro Muiña, María Consuelo Aparicio Avendaño i Juan José Baños Loinaz.

PSOE i PP encara tenen pendent de resoldre la situació de desbloqueig d’altres institucions, entre les quals destaca el Consell General del Poder Judicial, marcada per les tensions del triangle format pels socis de govern i el PP, i també les del Tribunal Constitucional, el Tribunal de Comptes, l’Agència Espanyol de Protecció de Dades i el Defensor del Poble.

De la negociació sobre RTVE, encapçalada pel secretari general de la Presidència del govern, Félix Bolaños, i pel número dos del PP, Teodoro García Egea, s’ha desmarcat la líder de Cs, Inés Arrimadas, que ha afirmat que mai participaran en “el mercadeig” i el “bescanvi” que atribueixen als altres partits pel que fa a la renovació del consell d’administració.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides