L’Assemblea Nacional vol recuperar el protagonisme

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) comença a ser conscient que la deriva que ha agafat els darrers anys l’ha sumit en una posició d’irrellevància, que cada cop és referent de menys independentistes i que sovint acaba sent identificada només amb un dels partits sobiranistes que abans aclamaven l’entitat. L’ANC havia estat un dels actors polítics més importants de Catalunya. Participava en les reunions amb partits polítics i el Govern català, sense que ningú els hagués elegit en unes eleccions. Formaven part dels cercles més selectes que, a la vista de tothom o en reunions secretes i privades, decidien els passos a seguir en la política catalana i les etapes del procés independentista. Eren rebuts amb tota la pompa al Palau de la Generalitat, al Parlament, als departaments i a nombrosos ajuntaments. La seva opinió pesava com una de les principals veus.

Ara, en canvi, només una part de l’independentisme la té en compte, i ni tan sols aquesta gent la considera ja el referent moral i polític que eren abans. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, és una de les principals culpables d’aquesta caiguda en desgràcia. Però ara és ella i el seu entorn qui intenten, aprofitant que l’independentisme sembla que seguirà governant, tornar a ser un actor polític vàlid. El que dubten des de molts sectors és que això sigui útil.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides