El PSOE impedeix acabar amb la inviolabilitat del rei d’Espanya

La iniciativa d'ERC compta amb el suport de Podem, JxCat, PDECat, PNB, Bildu, Més País i Compromís

Felip VI amb Joan Carles I
Felip VI amb Joan Carles I

El Congrés dels Diputats rebutjarà dijous amb els vots del PSOE, PP, Vox i Cs una iniciativa d’ERC que s’ha debatut aquest dimarts i que insta el govern espanyol a posar punt final a la inviolabilitat del Rei. La proposició no de Llei ha comptat amb el suport de Podem, ERC, JxCat, PDeCAT, PNB, Bildu, Més País i Compromís.

PSOE, PP, Vox i Cs han tancat la porta a la proposta que al seu entendre va en contra dels principis de la Constitució “que ens vam donar entre tots”, en paraules de la portaveu del PSOE Rafaela Crespín.

La proposició no de Llei d’ERC instava el govern espanyol a “impulsar totes les modificacions reglamentàries de l’ordenament jurídic” que calguin perquè “totes les persones siguin efectivament iguals davant la llei” i per tant “hagin de respondre davant l’administració de justícia en les mateixes condicions”.

La diputada d’ERC Carolina Telechea ha retret al PSOE que sigui un “defensor a ultrança” de la “monarquia corrupta”. També ha recordat que abans de ser president, Pedro Sánchez defensava suprimir la inviolabilitat del Rei i que fins i tot es declarava “republicà”.

(Visited 89 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari