JOAN LAPORTA VOL REPETIR AMB JAVIER TEBAS LES TRAMPES PER ESCAQUEJAR LA PRESENTACIÓ DE L’AVAL

Joan Laporta segueix sense trobar ni generar la confiança suficient perquè algú li aporti l’aval que necessita en el cas de sortir guanyador de les eleccions al FC Barcelona. Ara com ara, ni tan sols els qui li van prometre que ho farien acaben de considerar que posseeix prou crèdit en la gestió per arriscar-se a donar-li un aval que, per descomptat, és de màxim risc.

Segons va explicant el mateix Joan Laporta, no obstant això, creu haver trobat una mitja solució gràcies a la seva antiga relació amb Javier Tebas, president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), l’organisme davant el qual el candidat guanyador de les eleccions a la presidència del FC Barcelona ha de presentar l’aval corresponent.

Tebas serà, finalment, qui ho analitzi i estudiï abans de donar per bona aquesta garantia explícitament requerida per la llei.

Cal preguntar-se, si com va explicant Laporta, Tebas li permetrà -sempre en el cas que guanyi- prestar un primer aval no pel total de la quantia exigida de 124,6 milions, sinó per una primera quantitat bastant inferior a la necessària, a l’espera que amb el pas del mandat pugui anar guanyant-se el favor de determinades entitats financeres.

Per descomptat, seria una farsa electoral greu, un incompliment flagrant de la normativa, una burla a la llei i un frau que en teoria no hauria de produir-se, molt menys per part de qui governa i ha de fer complir la llei als clubs de futbol com és l’LFP.

Succeeix, no obstant això, que aquesta infracció ja ha passat amb aquests mateixos protagonistes, Javier Tebas i Joan Laporta, quan va prendre possessió del càrrec el 2003, un moment de la història del Barça en el qual Tebas va actuar perversament a favor dels interessos personals seus i de Joan Laporta sent en aquells dies vicepresident de la LFP. Tebas s’estava preparant el terreny per a assaltar la presidència.

El final de la història va ser que el 2003 Laporta va prendre possessió de la presidència sense el requisit legal de presentar un aval pel 15% del pressupost de la temporada 2002-03 com li corresponia fer a la candidatura guanyadora de les eleccions celebrades el 15 de juny de 2003.

D’acord amb els estatuts i la famosa disposició setena de la Llei de l’Esport del 1992 els clubs que no eren societats anònimes com el FC Barcelona havien de presentar, per part de les juntes directives, un aval solidari i mancomunat pel 15% del pressupost ordinari de despeses de la temporada en curs. El juny de 2003, Joan Laporta disposava de deu dies després del 15 de juny per a presentar-l’ho.

Al límit del dia 25 de juny l’aval corresponent no va ser presentat. En el seu lloc es va presentar un aval amb data d’inici de l’1 de juliol de 2003, corresponent a la temporada 2003-04, en cap cas vàlid per a prendre possessió el dia 22 de juny. Els estatuts del FC Barcelona, a més, eren molt clars sobre aquest tema i, de fet, un jutge va reconèixer que des del 15 al 30 de juny Laporta havia complert un dels quatre anys del mandat pel qual va sortir triat.

L’operativa per a burlar la llei va ser la manera en què Javier Tebas va certificar al FC Barcelona la recepció d’un aval en data prèvia al 25 de juny, però sense especificar la data real de la cobertura a partir de l’1 de juliol, és a dir per a la temporada següent.

En la sessió de traspàs de poders per part de la Comissió Gestora tots els implicats van mirar a un altre costat en absència del secretari i sotssecretari de la Gestora, casualment absents aquell dia, tapant una irregularitat que d’haver-se destapat hagués canviat la història del club.

Javier Tebas va actuar des de l’opacitat i la il·legalitat amb la condició de fer-li un favor a Joan Laporta que segurament després es va cobrar.

S’atreviran a fer-ho una altra vegada? Laporta afirma que sí perquè des del seu punt de vista, i els fets ho corroboren, la llei està per a saltar-se-la.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides