Tercera nit d’enfrontaments entre els manifestants i els Mossos

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, demana al Parlament una revisió "urgent" del model d'ordre públic

Tres centenars de persones s’han manifestat a Barcelona en la tercera nit de protestes contra la detenció del raper Pablo Hasél. Una protesta amb una afluència menor de manifestants, que contrasta amb la forta presència policial.

Els manifestants s’han concentrat a la plaça Tetuán per dirigir-se després cap a la Conselleria d’Interior, on s’han trobat amb una línia policial dels Mossos d’Esquadra, després que les protestes dels darrers dos dies acabessin amb aldarulls i crema de contenidor.

Alguns manifestants han llançat pedres contra els policies a l’encreuament entre el Passeig de Sant Joan i Consell de Cent, davant Interior, i també s’han format algunes barricades.

La concentració d’aquest dijous precedeix la jornada de vaga d’estudiants convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans per aquest divendres, que inclou una manifestació a les dotze del migdia.

Com en les anteriors nits, les protestes s’ha reproduït en diferents ciutats espanyoles. Especialment concorreguda i violenta ha estat la manifestació a València.

D’altra banda, el sindicat de Mossos d’Esquadra SAP-Fepol ha advertit aquest dijous a la tarda que alguns agents estan pensant “plantar-se” a la feina davant els últims aldarulls. El sindicat critica la suposada manca de planificació dels comandaments, que atribueix a possibles pressions polítiques, i a la “criminalització” del cos. A més, demana que es puguin utilitzar amb tota la seguretat jurídica les eines policials que permeten allunyar i dispersar els esvalotadors al carrer.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha demanat aquest dijous una revisió “urgent” del model d’ordre públic de Catalunya en seu parlamentària. Sàmper, que s’ha ofert a respondre les preguntes que calguin en el marc de la Diputació Permanent, ha reconegut que “no es pot permetre” que una manifestació del segle XXI acabi amb una persona perdent un ull.

(Visited 319 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari