La CUP condiciona els acords amb Junts a un canvi de model policial

L'actuació dels Mossos en les protestes contra la detenció de Hasél ha protagonitzat la primera trobada

Dolors Sabater
Dolors Sabater

A proposta de la CUP i en paral·lel a la trobada a Bèlgica dels números u i dos de la llista de Junts, Carles Puigdemont i Laura Borràs, per marcar el full de ruta dels pactes per formar govern, els anticapitalistes s’han trobat avui amb JxCat per “començar a parlar”. Així, la CUP s’ha reunit ja amb ERC i Junts.

A la reunió entre la CUP i Junts hi ha hagut més tensió que a la d’ahir amb els republicans. La causa ha estat l’actuació dels Mossos d’Esquadra i del Departament d’Interior, actualment en mans de Junts, en les protestes a favor del raper Pablo Hasél, que els anticapitalistes ha titllat d'”inacceptable” en un comunicat. Que es produeixin noves trobades dependrà, segons afirma la CUP, d’un canvi en el model policial.

Els anticapitalistes han exigit canvis en les polítiques de seguretat i que “s’aturi la repressió” contra les mobilitzacions. Unes demandes que la CUP ha avisat que s’han de complir si es vol “donar continuïtat a les converses sobre qualsevol possible acord”. La formació també ha demanat a l’equip negociador de Junts la dimissió de conseller Miquel Sàmper.

Per la seva banda, Junts està pendent d’una trobada amb ERC que, segons fonts de les negociacions, està previst que es produeixi “abans que acabi aquesta setmana”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.