Quin destacat puigdemontista s’ha quedat, de moment, sense escó?

Josep Costa
Josep Costa

Josep Costa ha estat el vicepresident primer del Parlament durant aquesta passada legislatura i, com a destacat seguidor de Carles Puigdemont, ha estat la veu de l’expresident, a més de formar part del seu equip jurídic. Costa s’ha significat, també, per fer el marcatge a les decisions que anava prenent Roger Torrent com a president de la cambra catalana.

Però resulta que, de moment, s’ha quedat fora del nou Parlament. Junts ha aconseguit 16 escons per Barcelona i Costa ha ocupat el lloc 17è a la llista. Però segur que tornarà a ser diputat, ja que assumirà el lloc que deixarà vacant Carles Puigdemont, qui renunciarà a assumir l’acta com a diputat català i seguirà formant part del Parlament europeu.

Puigdemont ha ocupat el primer lloc de la candidatura de Junts malgrat que la candidata efectiva era la imputada Laura Borràs. Costa no es va presentar a les primàries de JxCat i va entrar a la llista de forma directa, com a una prerrogativa de Puigdemont. Malgrat tot, els resultats inferiors als que s’esperava Puigdemont ha fet que, d’entrada, Costa no tingui l’acta de diputat.

Durant aquesta legislatura, Costa ha estat el centre de la polèmica en diverses ocasions, tant pel seu marcatge als socis d’ERC, com per la seva actitud en diversos plens quan presidia la sessió. Així mateix, Costa va participar en una reunió amb tot de grupuscles independentistes, liderada pel Front Nacional, un grup amb tendències xenòfobes, amb la intenció de fer una llista unitària de l’independentisme que seria liderada per JxCat. Davant la desautorització de la formació, Costa va fer un pas enrere i va assegurar que desconeixia qui convocava aquell conclave.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.