La Fiscalia recorre el tercer grau dels presos independentistes

El ministeri fiscal sol·licita que la semillibertat quedi en suspens mentre es resol el recurs presentat

El presos independentistes exigeixen amnistia
El presos independentistes exigeixen amnistia

La Fiscalia ha presentat aquest dilluns un recurs contra la concessió del tercer grau als presos del procés, i demana que quedi en suspens mentre el jutge valora la decisió. Ha presentat recurs contra el tercer grau dels nou presos: Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Carme Forcadell i Dolors Bassa.

Els jutjats de vigilància penitenciària de Lledoners, Wad-Ras i Puig de les Basses decidiran si aquest recurs suposa perdre automàticament el tercer grau, o si el mantenen fins a estudiar el cas.

La Fiscalia s’agafa a la sentència del Suprem per basar bona part de l’argumentari per demanar que els presos perdin el tercer grau. Recorda que continuen sense mostrar penediment pels motius pels quals els van condemnar i considera que així no es pot garantir que no tornaran a reincidir.

Però el que retreu especialment la Fiscalia a les presons són els tempos. Diu que no té cap sentit que només passessin 40 dies des de la sentència del Suprem fins que van tornar a proposar la semillibertat.

Alguns dels presos ja han reaccionat als recursos de la Fiscalia a través de les xarxes socials. Jordi Cuixart ho considera una resposta directa de l’estat als resultats electorals de diumenge. I Jordi Turull apunta que el fet que la decisió arribi just l’endemà de la votació confirma que són presos polítics.

ERC i JxCat veuen un interès polític clar en els recursos contra el tercer grau, i també els comuns critiquen la decisió de la Fiscalia i reivindiquen la necessitat urgent de l’indult als presos.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “La Fiscalia recorre el tercer grau dels presos independentistes”

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.