Les juntes electorals adverteixen que no podran resoldre tots els recursos per no ser a les meses

Els membres de mesa amb una al·legació no resolta s'hauran de presentar igualment al col·legi electoral

Demà se celebren eleccions a Catalunya. Unes eleccions marcades per la pandèmia. A hores d’ara encara hi ha gent que no sap si aquest diumenge haurà de ser o no a una mesa electoral. Aquest dissabte és l’últim dia que tenen les juntes electorals de zona (JEZ) per resoldre les més de 30.000 al·legacions que s’han presentat per no haver-hi d’anar. És per això que la Junta Electoral Central (JEC) els exigeix que es posin les piles, i demana als ajuntaments que, si cal, posin els mitjans necessaris per poder contestar tots els recursos.

Així i tot, les JEZ adverteixen que, probablement, no seran a temps de resoldre totes aquestes al·legacions. El president de la de Barcelona capital, Santiago García, ha reconegut a Ràdio 4 que gairebé 2.000 de les 10.000 que han rebut quedaran sense resposta. I que, en aquest cas, els afectats hauran d’anar a la mesa.

La Generalitat sabrà aquest dissabte del cert a quantes meses els faltarà personal. Tot i aquest nombre ingent d’excuses presentades, el conseller d’Exteriors, Bernat Solé, ha calculat a TV3 que només hi ha 10 meses de les més de 9.000 que hi ha a Catalunya que ara mateix no tenen prou membres.

Pel que fa a la nit electoral, el Govern preveu que diumenge a la mitjanit ja estigui aclarit el recompte. El responsable del procés electoral, Ismael Peña López, explicava ahir a RAC1 que aniran més lents perquè hi ha més vot per correu i perquè hauran de remenar les paperetes amb guants.

Mentrestant, es continuen fent proves d’antígens voluntàries a les persones designades a les meses. Avui és l’últim dia per fer-se-les.

Segons les dades de Correus, 265.000 persones han votat per correu. Són el 93% dels que el van sol·licitar, rècord indiscutible.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides