Les juntes electorals adverteixen que no podran resoldre tots els recursos per no ser a les meses

Els membres de mesa amb una al·legació no resolta s'hauran de presentar igualment al col·legi electoral

Demà se celebren eleccions a Catalunya. Unes eleccions marcades per la pandèmia. A hores d’ara encara hi ha gent que no sap si aquest diumenge haurà de ser o no a una mesa electoral. Aquest dissabte és l’últim dia que tenen les juntes electorals de zona (JEZ) per resoldre les més de 30.000 al·legacions que s’han presentat per no haver-hi d’anar. És per això que la Junta Electoral Central (JEC) els exigeix que es posin les piles, i demana als ajuntaments que, si cal, posin els mitjans necessaris per poder contestar tots els recursos.

Així i tot, les JEZ adverteixen que, probablement, no seran a temps de resoldre totes aquestes al·legacions. El president de la de Barcelona capital, Santiago García, ha reconegut a Ràdio 4 que gairebé 2.000 de les 10.000 que han rebut quedaran sense resposta. I que, en aquest cas, els afectats hauran d’anar a la mesa.

La Generalitat sabrà aquest dissabte del cert a quantes meses els faltarà personal. Tot i aquest nombre ingent d’excuses presentades, el conseller d’Exteriors, Bernat Solé, ha calculat a TV3 que només hi ha 10 meses de les més de 9.000 que hi ha a Catalunya que ara mateix no tenen prou membres.

Pel que fa a la nit electoral, el Govern preveu que diumenge a la mitjanit ja estigui aclarit el recompte. El responsable del procés electoral, Ismael Peña López, explicava ahir a RAC1 que aniran més lents perquè hi ha més vot per correu i perquè hauran de remenar les paperetes amb guants.

Mentrestant, es continuen fent proves d’antígens voluntàries a les persones designades a les meses. Avui és l’últim dia per fer-se-les.

Segons les dades de Correus, 265.000 persones han votat per correu. Són el 93% dels que el van sol·licitar, rècord indiscutible.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.