Aragonès es compromet a no acceptar els vots del PSC

El candidat d'ERC es mostra disposat a investir Borràs, però no excloure els socialistes d'acords parlamentaris

Pere Aragonès
Pere Aragonès

L’aspirant d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha compromès aquest dijous, en una entrevista a RAC1, a no acceptar els vots del PSC per ser investit president, adduint que el suport dels socialistes el condicionaria perquè “no són mai gratis”.

A més, ha indicat que no tindria “cap problema” per signar que no pactaran amb el PSC, amb relació al fet que hagi estat el seu company de files Sergi Sabrià, i no ell, qui ha signat el veto al PSC compartit per les formacions independentistes.

Aragonès, això sí, ha negat que es tracti de cap cordó sanitari contra el PSC, sinó d’una “incompatibilitat per governar”, per la qual cosa no s’ha tancat a la possibilitat d’assolir acords parlamentaris amb els socialistes després que la candidata de Junts, Laura Borràs, li hagi plantejat públicament estendre el veto contra els socialistes al Congrés i a les institucions municipals i supramunicipals.

El candidat d’ERC ha diferenciat aquesta decisió envers el PSC del tracte a Vox, la formació d’extrema dreta espanyolista contra la qual considera que “sí que hi ha d’haver un cordó sanitari”.

Pel que fa a una eventual victòria de Borràs, Aragonès ha avançat que votaran a favor de la seva investidura com a presidenta, com han fet en el passat a favor de candidats independentistes.

D’altra banda, ha rebutjat especular amb noms, però ha avançat que vol que ERC controli els departaments d’Economia, Salut i Afers Socials, com fins ara.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari