Vergonyosa parcialitat de TV3 en la campanya per les eleccions del Barça

Atac de pànic a “Gol a Gol” per una enquesta que altera el seu guió per afavorir Joan Laporta

Xavi Valls, periodista de TV3

Des que TV3 ha començat a intuir que la candidatura de Toni Freixa recupera posicions i en tots els aspectes va prenent la davantera sobre Víctor Font i avançant a una velocitat perillosa per a Joan Laporta, el canal no ha dubtat a actuar en contra seva amb contundència i poc o cap dissimulació.

Aquest cap de setmana, les accions de TV3 a favor de Joan Laporta -i de Víctor Font, també-, però sobretot en perjudici i deteriorament de la imatge de Toni Freixa han constituït tot un espectacle, en aquest cas vergonyós per a un canal que no desaprofita cap ocasió per a perdre la neutralitat ni l’escandalosa dependència dels interessos d’aquest entorn històric que, sota la bandera del cruyffisme, lidera Jaume Roures.

Pot deduir-se que Vicent Sanchis, director de TV3 i “periodista de cambra” de Roures, està aprofitant els seus últims dies per a assegurar-se tornar a Barça TV si guanya Joan Laporta, motiu pel qual necessita fer-li aquest favor a força de posar la televisió pública catalana en una doble direcció: d’una banda, descaradament orientada a cantar les bondats de Laporta i per l’altra, buscant que el seu principal rival a la recta final, Toni Freixa, rebi atacs per tot arreu.

Al final de l’espai “Gol a Gol” de la nit del diumenge es va produir un incident que, per descomptat, va trencar tots els esquemes als periodistes i a l’equip de realització quan va aparèixer en l’enquesta del programa un resultat no controlat pel canal, amb Toni Freixa al capdavant de les preferències dels espectadors.

Van saltar totes les alarmes fins al punt d’orientar el col·loqui cap a un tema inèdit, admetent el seu presentador, Xavi Valls, i els periodistes també ‘domats’ d’aquesta mena de programes, que aquestes enquestes es poden manipular quan, des de comptes de ‘hackers’ controlades per especialistes en estratègies digitals, aconsegueixen entrar i votar a favor d’un dels aspirants. Pel que es veu, com ha estat una constant des de fa mesos, aquesta teòrica manipulació no és notícia quan, recurrentment, Toni Freixa sempre ha aparegut l’últim, sobretot en la fase de recollida de signatures, quan aquesta mateixa enquesta el situava per darrere de la resta, molts dels quals, a l’hora de la veritat, no van aconseguir ser proclamats candidats.

Els nervis d’aquesta comunitat laportista, en pantalla i en directe, van portar a assegurar que si Freixa apareixia al capdavant era perquè s’havia manipulat l’enquesta, exhibint un coneixement sorprenent sobre com és possible aconseguir-ho i quant costa, com si estiguessin molt al dia en aquesta mena de pràctiques.

De reforç del laportisme de TV3 van actuar un altre periodista de la casa, Jordi Grau, i un redactor del diari Ara, Carles Fité, que van saltar com a feres i indignats davant el resultat de la seva pròpia enquesta, preparada com sempre per a reforçar aquest presumpte lideratge de Joan Laporta, que cada vegada li costa més defensar.

No va ser l’únic ensurt de TV3 del cap de setmana, perquè el dia anterior, en un format de preguntes tendencioses i alineades a favor de Joan Laporta i Víctor Font, en el mateix programa “Gol a Gol”, el seu director Xavi Valls va procurar menystenir Toni Freixa respecte de Font i de Laporta, atorgant-li un paper secundari, tallant les seves intervencions i permetent que els altres dos disposessin de bastant més temps que Freixa.

Però no va ser suficient. També en l’informatiu del migdia no sols es va emetre una peça inintel·ligible de Freixa sinó que es van utilitzar imatges del candidat del 2015 i el seu eslògan de les anteriors eleccions amb l’únic propòsit de deteriorar la seva imatge i confondre als aficionats. No és possible superar una actuació més tendenciosa i manipuladora, vergonyosa, de TV3 en aquestes eleccions del Barça.

O sí? TV3 està preparant amb tot detall l’últim debat previst per al divendres dia 5 de març. Serà, ja es pot avançar, un parany per a Toni Freixa.

(Visited 8.055 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari