Els primers votants no s’hauran de quedar a les meses si falta gent

El Govern preveu que totes les meses es puguin constituir, però avisa que això no es podrà saber fins poc abans

Eleccions generals del 28-A

La Generalitat preveu que totes les meses electorals es podran constituir el 14-F. L’àrea de Processos Electorals del Govern confia en les mesures que estan prenent les Juntes Electorals, com la Provincial de Barcelona, que cobrirà amb suplents d’altres meses les que tinguin vacants.

Això si, fins al dissabte 13 la Generalitat no serà conscient de quanta gent faltarà per poder constituir les meses. Serà quan caldrà mobilitzar efectius per cobrir les vacants.

“El que faran les Juntes Electorals de Zona serà agafar una persona de la mesa del costat o un dels suplents de la mateixa mesa, i col·locar-los. La previsió que a les 10, que és quan se suspenen les meses automàticament, no estiguin constituïdes, és pràcticament nul·la”, ha manifestat el responsable de Processos Electorals, Ismael Peña López.

El que deixa clar és que no s’obligarà els primers votants que arribin al col·legi a posar-se a les meses. De fet, la Junta Provincial de Barcelona ho ha prohibit per a tota la demarcació, tenint en compte que la recomanació de la Generalitat és que a primera hora voti la gent gran, més vulnerable al coronavirus.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.