Una enquesta pronostica la victòria del PSC en vots i de Junts en escons

Illa i ERC reben les millors valoracions, segons els resultats publicats per '20 minutos'

Debat de candidats a RTVE
Debat de candidats a RTVE

Una enquesta de DYM publicada pel diari 20 minutos pronostica una victòria del PSC en vots i de Junts en escons aquest 14-F, a més d’un escenari on els números poden donar lloc a dues vies per formar govern: una independentista, semblant a l’actual, i una altra d’esquerres, per al qual PSC i ERC abans haurien de reconciliar-se.

El PSC obtindria un 22,7% dels vots i un màxim de 32 escons, mentre que Junts sumaria un 22,1% dels suports i fins a 38 diputats, quatre més que els que ha tingut des del 2017. ERC, amb 31 escons i un 19,2% dels vots, seria la tercera força.

A diferència d’altres enquestes, la de DYM per a 20 minutos no situa Ciutadans en el cinquè lloc, sinó en el quart, amb un màxim de 13 escons i un 10,6% dels vots, mentre que la CUP obtindria 9 escons i En Comú Podem, 8, com a màxim. Novament, aquest sondeig mostra Vox per davant del PP. En aquest cas, amb el doble d’escons: 8 a 4.

Pel que fa als candidats favorits, aquesta enquesta reflecteix el denominat efecte Illa, ja que el candidat socialista és el favorit del 33,9%, superant el republicà Pere Aragonès (19,7%) i la juntista Laura Borràs (19%), tot i que, pel que fa a les valoracions, la nota més alta, un 4,1, la rep l’aspirant de la CUP, Dolors Sabater.

Illa, segons destaca 20 minutos, és el presidenciable favorit dels votants de centreesquerra, centre i centredreta, així com dels que expressant un sentiment catalanista baix o mitjà.

ERC, això sí, és el partit que obté la nota més alta, un 3,2, i En Comú Podem, el segon, amb un 3,2.

(Visited 245 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari