Rússia retreu a la Unió Europea la situació dels presos ‘indepes’

El ministre d'Exteriors rus acusa Josep Borrell d'aplicar "dobles estàndards" i vol que no critiqui l'afer de Navalni

El ministre d’Exteriors rus, Serguei Lavrov, ha retret a la Unió Europea l’empresonament dels presos independentistes catalans després que el cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, hagi exigit al seu govern l’alliberament de l’opositor Aleksei Navalni. Lavrov ha recordat que Bèlgica i Alemanya van contradir els tribunals espanyols en el processament dels líders del procés i que, en canvi, “Espanya va defensar el seu sistema judicial”.

En una roda de premsa conjunta amb Borrell des de Moscou, el ministre rus ha demanat que no es qüestioni el cas Navalni i ha subratllat que Rússia no ha fet mai comentaris públics sobre “presumptes decisions judicials políticament motivades” a la UE. I ha acusat Borrell d’aplicar “dobles estàndards”.

A més, ha denunciat que a Rússia se la va acusar “sense proves” d’ajudar en el referèndum de l’1-O.

El govern espanyol no ha trigat a respondre a aquestes declaracions. La ministra d’Afers Estrangers, Arancha González Laya, ha dit a Ràdio Nacional d’Espanya que Espanya és una democràcia consolidada i Rússia no ho és.

González Laya recorda que, segons diversos rànquings, Espanya és una de les 23 democràcies plenes del món, mentre que Rússia està al lloc 124. En aquest sentit, Rússia ha expulsat tres diplomàtics d’Alemanya, Polònia i Suècia per haver participat en les manifestacions de suport a Aleksei Navalni, qualificades d’il·legals.

El líder opositor rus està condemnat a quasi tres anys de presó després de recuperar-se d’un intent d’enverinament suposadament ordenat pel Kremlin.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides