La jugada d’ERC amb els presos independentistes

Els presos independentistes van estar amb el procés de petició del tercer grau durant setmanes. Les juntes dels centres penitenciaris van donar el seu vistiplau a la concessió dels permisos, i els tècnics del Departament de Justícia tenien setmanes per aportar la seva resolució i aplicar, en cas afirmatiu, el tercer grau. Però, casualment, i segur que fruit de totes les casualitats, la resolució de Justícia –en mans d’Esquerra– va arribar el dia que començava la campanya electoral, i això va provocar que divendres passat sortissin tots i es passessin el cap de setmana de míting en míting. Amb aquest calendari –que ningú identifica amb res que no sigui un procés ordinari–, els independentistes s’asseguraven que els presos podrien participar en els actes si més no un cap de setmana, fins i tot comptant que la Fiscalia podia recórrer la decisió i els presos acabar tornant a la presó.

Però la jugada encara és més bona per a ERC, que va deixar Carme Forcadell uns dies més a la presó mentre, oficialment, seguia tramitant la petició, i així, amb un procés diferenciat, potser l’expresidenta del Parlament la poden tenir als mítings una mica més de temps. I és que a Esquerra Republicana han vist com totes les “casualitats del món” s’han alineat per garantir la presència dels seus presos a tots els mítings de la campanya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides