TV3 presenta Salvador Illa amb una bandera espanyola a la mà estampant-se contra una estelada

El matinal de Lidia Heredia emet una vídeo-vinyeta en la qual representa el candidat socialista com un Superman derrotat sota un ocell que piula: "Lliure a l’autodeterminació!”

Imatge final de la vídeo-vinyeta d'ANT a Els matins de TV3, amb Salvador Illa estampat contra una estelada

La campanya electoral va començar oficialment a les 12 de la nit del dia 28 de gener. Aquell dia, a les 9 hores i 10 minuts, el programa Els matins de TV3, que presenta Lídia Heredia, va emetre una vídeo-vinyeta, realitzada pel creatiu ANT, en la qual es presentava al candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, com un Superman que portava una bandera espanyola a la mà i que acabava desarborat en xocar contra un màstil on onejava una gran bandera estelada.

La vídeo-vinyeta, que va durar 33 segons, portava el títol: A salvar Catalunya, amb el Salvador. Primer s’hi veia Salvador Illa volant vestit de Superman i amb una bandera catalana al coll. Després allunyava un microbi del virus de la covid-19 d’un cop de puny. “Lliure de covid!”, es llegia en una bafarada. Tot seguit apareixia amb un sac amb el símbol de l’euro i una altra bafarada: “Lliure de la crisi!”. Finalment, ANT el va dibuixar amb una bandera d’Espanya a la mà, acompanyat del text: “Lliure de la independència!”. A la següent imatge Illa apareixia estampat contra un pal, que resultava ser el d’un màstil que sostenia una estelada enorme. Dalt del màstil, un ocell piulava “Lliure a l’autodeterminació!”.

La diputada del PSC i candidata número 12 del PSC per Barcelona a les properes eleccions, Beatriz Silva, va penjar aquesta video-vinyeta el passat dimarts a Twitter. La gran majoria dels centenars de comentaris que hi van pujar els usuaris de la xarxa lamentaven la deriva independentista de TV3. Una antropòloga de la UAB va escriure “tenen segrestada la TV3 que paguem tots”. Una activista pels drets humans va assenyalar “això no és humor, quan fan estrellar-se només a un candidat. Vergonya!”. D’altres usuaris es van referir a la televisió pública de la Generalitat com TV3%, TVBirmània o, en clau irònica, la BBC del sud. “El totalitarisme en expressió televisiva” o “es dona la paradoxa que tancant TV3 es guanya en llibertat d’expressió”, van comentar d’altres tuitaries. No hi va faltar qui demanés la intervenció de la Junta Electoral o la privatització de TV3.

Cada dia, poc després de les 9h, Els matins passa per antena una vídeo-vinyeta feta per un artista diferent. Els quatre dies posteriors a la d’ANT presentant l’independentisme derrotant Illa cap dels creatius ha dibuixat un candidat als seus vídeos.

(Visited 6.468 times, 1 visits today)

avui destaquem

2 comentaris a “TV3 presenta Salvador Illa amb una bandera espanyola a la mà estampant-se contra una estelada”

Feu un comentari