ERC carrega contra Borràs per dir que Junqueras està a la presó per corrupció

La candidata de JxCat es defensa dient que es referia a les euroordres tramitades pel Suprem

Laura Borràs
Laura Borràs

ERC ha exigit una rectificació a la candidata de JxCat a les eleccions del 14-F, Laura Borràs, per haver dit que Oriol Junqueras es troba a la presó complint condemna per corrupció. De fet, Borràs va dir en una entrevista a El País que “els últims presidents de la Generalitat havien estat inhabilitats i el vicepresident està a la presó condemnat per corrupció”. Borràs va donar aquesta resposta a la pregunta: “Li sembla raonable que una candidata a la presidència de la Generalitat estigui imputada per delictes corrupció?”. No s’ha d’oblidar que els dos presidents dels qui parlar Borràs són Carles Puigdemont, fugit de la justícia a Bèlgica i de Quim Torra, inhabilitat pel cas de les pancartes, tots dos de JxCat. Mentre que Junqueras és el president d’ERC.

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, també fugida de la justícia per la seva implicació en l’1-O i els dies àlgids del procés independentista, ha publicat un tuit en el qual es diu: “Laura Borràs volem una rectificació! El vicepresident Junqueras compleix condemna política de 13 anys de presó pel referèndum de l’1-O igual que Jordi Turull i Quim Forn“, afegint que “no és responsabilitat nostra que et trobis amb aquestes preguntes. Nosaltres no hi tenim res a veure, i l’1-O tampoc”.

Borràs va puntualitzar, en la mateixa entrevista, que quan parlava de la condemna de Junqueras es referia a les euroordres demanades pel Tribunal Suprem contra els líders independentistes que “venien marcades pel delicte de corrupció”, afegint que això estava dins de la política de “guerra judicial” de l’Estat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides